Helmsteun

De chauffeur van een brandweervoertuig is er alles aangelegen om het team veilig naar een incident te brengen. Daarbij speelt niet alleen de veiligheid op de weg maar ook in het voertuig een belangrijke rol.

In de richtlijnen brandweerchauffeur wordt erop gewezen dat de helm tijdens het rijden afgezet dient te worden. Om de helm op een juiste en veilige plek dicht bij de chauffeur te plaatsen is echter een bekend probleem.

Op basis van eigen ervaring als brandweerchauffeur is door Piet Slaats een helmsteun ontwikkeld welke in elk brandweer voertuig gemonteerd kan worden.

De Helmsteun is ontwikkeld van geheel geanodiseerd aluminium. De pilaar waar de helm op steunt is vervaardigd van kunststof. Beide onderdelen (pilaar en drukstuk) zijn aan te passen aan de vorm van de helm. Het drukstuk wordt bediend door een gasveer, zodat er een constante druk op de helm aanwezig is en de helm geen los projectiel wordt tijdens het rijden of tijdens een noodstop. De Helmsteun kan zowel op een montagerail type HS-02-01, alsook tegen de achterwand van de cabine type HS-02-03 bevestigd worden. De Helmsteun is 300 mm.

De helmsteun is beschikbaar in verschillende modellen en is per specifieke situatie te configureren en uit te breiden met een optie.

De helmsteun is ontwikkels voor brandweerhelmen, maar is ook toepasbaar voor helmen van ambulancechauffeurs, ME-ers, etc.

Mocht u speciale wensen hebben neem dan gerust contact op. 

MODELLEN

HELMSTEUN
HS-02-01

Standaard helmsteun.
Montage d.m.v. beugel aan onderzijde.
Lengte hart montagegaten tot hart oplegbol: 335mm.

helmsteun
hs-03-01

Standaard helmsteun kort.
Montage d.m.v. beugel aan onderzijde.  
Lengte hart montagegaten tot hart oplegbol: 285mm. 

HELMSTEUN
HS-02-03

Standaard helmsteun.
Montage d.m.v. wand montageplaat. 
Lengte hart montageplaat tot hart oplegbol: 270mm. 

helmsteun
hs-03-03

Standaard helmsteun kort.
Montage d.m.v. wand montageplaat.  
Lengte montageplaat tot hart oplegbol: 220mm.

OPTIE

zwenkbare
helmsteun

Met behulp van deze steun is het mogelijk om de helmsteun 90° te draaien.